Wizytówka – ważna rzecz w świecie biznesu

Wizytówki to bardzo ważny element w codziennej pracy – ma je niemal każdy. Dostarczają podstawowych i bardzo ważnych informacji o danej osobie, jej stanowisku, miejscu pracy i danych kontaktowych. Każdy, nawet najmniejszy przedsiębiorca powinien mieć chociaż kilka wizytówek zawsze przy sobie, bo nigdy nie wiadomo kiedy spotkać można nowego potencjalnego klienta lub kontrahenta.

Zrób to sam

Stworzenie własnej wizytówki nie jest też trudnym zadaniem. Agencja reklamowa może stworzyć projekt już za kilkadziesiąt złotych. Wizytówkę można bez problemu zlecić samodzielnie do druku online, w takim miejscu jak drukarnia internetowa. Proces ten może z powodzeniem przejść każdy, bez konieczności zaawansowanej wiedzy związanej z poligrafią. Współczesne drukarnie online łatwy i przyjazny system do drukowania dopracowały do perfekcji.

Zamówienie wizytówek krok po kroku

Drukarnie online mają różne wymagania, dlatego przed przygotowaniem pliku z wizytówką do druku, należy upewnić się czy nie są przypadkiem wymaganie spady i czy materiał jest odpowiednio przygotowany jeśli chodzi o kolory. O te aspekty techniczne zadba już grafik, który wykonuje projekt. Gotowy plik wysyła się drukarni na serwer, określając jednocześnie parametry druku – format, druk jednostronny lub dwustronny, kolor nadruku (czarno-biały lub kolorowy), jakość papieru i ewentualne uszlachetnienia (laminowanie folią błysk i mat czy lakier wybiórczy). Jeśli chodzi o nakład, najczęściej ustanowiona jest minimalna ilość zamówionych wydruków – najczęściej 50 albo 100 sztuk. Przyjmuje się też, że im wyższy jest nakład, tym niższa będzie cena jednostkowa za zamówienie. Warto więc dopracować projekt i zamówić cały zapas.

Nowoczesne drukarnie sprostają każdemu zadaniu

Internetowa drukarnia wizytówki wydrukuje bez problemu, sprosta również o wiele większym zamówieniom, takim jak wysokonakładowe ulotki, plakaty czy nawet banery reklamowe. Współczesna technologia daje bardzo duże możliwości, a jedyne ograniczenia nasuwa jedynie wyobraźnia oraz… budżet zleceniodawcy.