Bardzo dobrze znamy sytuację, kiedy staramy się, aby nasza firma wchodziła na coraz to wyższy poziom sprzedaży jednak z biegiem miesięcy czy lat jej istnienia, dzieje się zupełnie inaczej. Jest wiele czynników, które wpływają na tą kolej rzeczy. Warto więc zastanowić się co może być przyczyną tego, że nasza firma upada lub traci klientów. Jak się okazuje, w wielu przypadkach dzieje się tak, ponieważ brakuje nam dobrej reklamy firmy, a co za tym idzie mało osób o nas w ogóle wie. Dlatego chciałbym wam pokazać kilka sposobów na ciekawą reklamę, warto z nich skorzystać, bo w ten sposób możemy postawić na nowo firmę na nogi. A jeśli nie postawić z powrotem, to przynajmniej usprawnić jej działanie i napływ klientów.

Jednym z najciekawszych sposobów reklamy jest oczywiście wizytówka. Coś, co każdy pracownik czy szef firmy powinien nosić zawsze przy sobie, aby (kiedy przyjdzie taka potrzeba) zostawić namiary naszej firmy osobie, która ich potrzebuje. Warto również zostawiać większą ilość wizytówek w miejscach, gdzie bardzo dużo osób przechadza się w trakcie trwania dnia. Takie wizytówki mogą nam przynieść wielu potencjalnych klientów. Warto jest więc zainwestować w taki sposób. Na pewno z czasem wszystko co wydaliśmy na druk nam się zwróci. Niestety zwykłe wizytówki nie spełniają dobrze swojej roli, ponieważ często się niszczą. Dlatego polecam wam wizytówki foliowane, dzięki czemu zamoczenie ich deszczem czy rozlaną kawą nie wpłynie na ich zniszczenie. Wasi klienci, którzy je dostaną będą mogli je tylko wytrzeć i będą wyglądać jak nowe. Jest to bardzo fajna sprawa, dzięki czemu zaoszczędzimy rozdawania kilkunastu ulotek jednej osobie, która ma tendencję do niszczenia ich.

Warto jest zastanowić się również nad reklamą w postaci wielkich bilbordów, przy drogach wojewódzkich czy innego rodzaju drogach, które są równie ruchliwe. Dzięki temu, mamy masę potencjalnych klientów, którzy w ciągu dnia będą przejeżdżać obok naszej reklamy. Na pewno po pewnym czasie nasza klientela zwiększy swoją liczbę o nawet 50 do 60 procent. Jest to potwierdzone ankietami i badaniami, także nie musicie się obawiać, że nie zadziała. W celu zrobienia takiego bilbordu musimy najpierw kupić miejsce do tego przeznaczone lub je wynająć, następnie wydrukować reklamę, tutaj z pomocą przychodzi drukarnia internetowa, dzięki której zapłacimy za to dużo mniej, niż w zwykłej drukarni, a na dodatek ona zrobi nam to szybciej. Następnie zostaje tylko montaż, który możemy zrobić nawet sami z pracownikami.

Trzecim sposobem, który jest rzadko spotykany, ale jednak również dużo firm z niego korzysta, szczególnie za granicą, są tak zwane „handy” w transporcie publicznym. Uchwyty na podtrzymanie swojej równowagi z logo naszej firmy. Wystarczy zadzwonić do firmy, która się tym zajmuje, przesłać im logo, a ona zrobi resztę, no oprócz naszej zapłaty.

Myślę, że te trzy sposoby pomogą wam w reklamie waszej firmy, dzięki czemu stanie ona od nowa na nogi i nie będziecie się już musieli martwić upadkiem i bankructwem.